Annonsere?  |  Om fotballen.eu  |  Nyhetsarkiv   |  Legg til URL Kontakt

Søk etter fotball:

Google fotballen
 
De viktige
fotbollen.com
  Thesoccerweb.com
  TV-oversikt
  Nyheter
  Tabeller
  Artikler
  Tippetips
  Livescore
  Klubblinker
  Norges landslag
  VM 2018
  EM 2016
  VM 2014
  EM-2012
  VM 2010
 
Kommende kamper:

 
Tema
   

Norges landslag
Alle kamper, alle
målscorere og all
mulig statistikk
1908- i dag

Mer
   
Fotballbabes
Flere hundre
supre damer med
og uten drakt..
Se mer!
 
Fakta og statistikk
Tidligere vinnere
  FIFA-ranking
  Statistikk - Toppscorere
  Statistikk - Årets spiller
  Hjemmebaner
  Fotballreglene
  Verdensrekorder
 
Tema
   
VM I FOTBALL
Her finner du alt
om alle VM i
fotball 1930-2014
Les nå
   
VM 2018
Alt du trenger
om fotball-VM i
Russland 2018
Les mer
 
Mesterskap
VM 2018
  EM 2016
  Copa America
  Copa Sudamericana
  Copa Libertadores
  Asiamesterskapet
  Afrikamesterskapet
  Champions league
  Europaligaen
 
Tema

 
Supporter
TV-oversikt
  Fotballpuber
  Fotballsanger
  Fotballreiser
  Billettsiden
 
Anbefalte
Betsson
Betsafe
Betway
Nordicbet
Unibet
 

 

BABES


 

 

 

Alt om fotball

 
 
 

127 år - Liverpool FC
Kilder; Liverpool.no, liverpoolfc.tv, liverpoolfc.csn.ul.ie og
Sunday times- "Illustrated history of football",

Se også: Klubbinfo for dagens lag


 

15.mars 2020 hadde Liverpool FC bursdag.
Da er det 127 år siden LFC ble stiftet.
John Holding, eieren av Anfield hadde egentlig tenkt å kjøpe  Everton, men da de ikke kom til enighet bestemte han seg for å stifte sin egen klubb; Liverpool FC. Houlding hentet inn en haug med skotter og Liverpool spilte sin første ligakamp 2.sept.1893. Det endte med 2-0 seier borte over Middlesbrough Ironopolis.

Syv år senere (1900/01) tok Liverpool hjem sitt første av totalt 18 ligamesterskap. Tom Watson var da manager, og han  sørget også for ligagull nr.2 i 1905/06.

Nå er det uansett ikke denne tiden som har gjort Liverpool FC  til et av verdens mest attraktive lag, både for supportere og  spillere, men hadde det ikke vært for Houlding & co så hadde mange av  oss røde vært pent nødt til å følge med Man.Utd, eller noe slikt isteden. Tenk deg hvilket mareritt!!!

Vi har plukket frem noen høydepunkter fra Liverpool storhetstid  i perioden 1960
til 1990, i tillegg til et  lite blikk på den  nye storlaget som er i ferd med å vokse frem.
Fotballen.eu gratulerer som vanlig med dagen!
 
Liverpool spilte den gang i 2.divisjon og var ikke akkurat laget  som skremte  vettet av noen. Med Bill Shankly på plass skulle  LFC  bli nettopp det. I løpet av få  år var klubben tilbake i  toppen, og i  1963/64 tok Liverpool endelig tilbake ligatittelen etter nesten  20 år i  skyggen (Forrige i 46/47) I 1965 fikk laget også sin første  seier i F.A cupen.  Bill Shankly innkasserte så to ligagull, seier  i UEFA- cupen, finale i cupvinnercupen i  tillegg til en ny F.A cup- seier i 1974.  Det Shankly gjorde for Liverpool kan uansett ikke måles  i pokaler. Den legendariske manageren innførte en vinnerkultur og miljø klubben  skulle  få glede av i mange, mange  år fremover,  og Shankly blir  gjerne  sett på som begynnelsen  på storhetstiden.  Bildet til venstre forteller det  meste om hvilken status Shankly fikk i Liverpool.

Bill Shankly står også  bak replikken; "'Some people believe football is a matter of life and death.  I'm very disappointed  with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." En statue av Shankly finnes i dag utenfor Anfield.

 

Juli 1974; Bob Paisley blir manager
Å fylle skoene til Bill Shankly var ikke det samme som å hoppe etter Wirkola, det var mye verre. Paisley skulle vise seg ikke bare å være den rette, men faktisk sørge for at Liverpool FC ble et av verdens beste klubblag. Hele 14 store titler tok Liverpool i Paisley-perioden, i tilegg til 5 Charity shield seire, to sølv i ligaen, og sølv i både F.A cup og ligacup. Bob Paisely ble kåret til årets manager i både 1976, 1977,1979, 1980, 1982, og 1983.


Best i Europa

Liverpool tok sin første tittel i Europa med UEFA-cupseier i 1973. Tre år senere var laget på plass i den  gjeveste finalen, serievinnercupen (kjent som dagen Champions League for de yngre..) Liverpool, som selvfølgelig vant ligaen samme år, hadde nå fått på plass noen av de virkelig store navnene som går igjen i de fleste LFC biografier. Lagoppstillingen fra finalen i 1977 burde høres kjent ut for de fleste; Ray Clemence, Phil Neal, Joey Jones, Tommy Smith, Ray Kennedy, Emlyn Hughes (c), Kevin Keegan, Jimmy Case, Steve Heighway, Terry McDermott, og Ian Callaghan.- puh, får frysninger bare av å skrive navnene.. Keegan gikk så til tyske Hamburg SV uten innvirkninger på lagmaskinen. Med nykommeren Kenny Dalglish på laget sørget for LFC for en ny seier i ligaen året etter og fulgte også fulgt opp med nok en triumf i E-cupen. I 1977 slo Liverpool Borossia M`Gladbach 3-1 i finalen, mens det i 78 ble seier med 1-0 over belgiske Brügge.


Phil Neal og Ray Clemence bærer pokalen for et jublende Liverpool. Brügge er slått 1-0 i finalen på Wembley.


Herjing på hjemmebane.
Triumfer i Europa til tross. Bill Shankly sa en gang at Ligaen tross alt var klubbens "bread & butter". Hjemme i England var også Liverpool totalt dominerende gjennom nesten hele 70 og 80-tallet.I løpet av en 20 års-periode (1971-90) tok Liverpool hele 11 ligagull, 6 sølv, og 1 bronse. De to øvrige plasseringen var en 4 og en 5.plass.

En av klubben største utfordrere på denne tiden var faktisk by-kollegaen. Everton sørget for å "stjele" gullet 2 ganger (85 og 87). Liverpool vant ligaen tre ganger på rad mellom 81 og 84, men hadde det ikke vært for Everton så hadde det blitt syv titler på rad!. De to klubbene markerte seg også sterkt i F.A cupen i samme periode, og på de seks finalene mellom 1984 og 1989 kunne man se minst et av de to lagene i finalen hele fem ganger. To ganger møttes de også selv i finalen på Wembley. Liverpool som storebror og vinner både i 1986 og 1989. Også i ligacupen tok Liverpool F.C for seg. Her var det ikke snakk om å spare spillere. Liverpool vant likegodt cupen fire år på rad med seier både i 1981, 82, 83 og 84.

Stjernene
Det blir nesten feil å lete etter stjerner fra Liverpool storhetstid.
Liverpool var gode først og fremst som et helt lag. Det var også slik spillerne tenkte og sannsynligvis hovedgrunnen til den enorme suksessen. Noen fikk man likevel et spesielt forhold til. For min egen del var det Ian Rush (bildet). Måltyven over alle måltyver scoret mål på bestilling og gjerne i viktige tv-kamper! Liverpools 7`ere i Keegan og Kenny Dalglish fikk også henge på veggen, men det gjorde jo Clemence, Heighway, Neal, Souness, Kennedy, Mølby, Barnes og Wheelan også, så her kunne man vel holdt på timer om alle heltene!Nedtur og nye tider
Etter ligagullet i 1990 begynte sakte med sikkert en lang nedtur for Liverpool. Det ble mange skuffelser for supporterne i denne perioden, og det virket rett og slett som Liverpool var ferdig som storlag. Men, ny sesong - nye muligheter, og etter et tiår med venting så det endelig ut til å bli litt orden på skuta. Trippelsuksessen i 2001 (UEFA cup, FA cup, ligacup) bar bud om nye tider, og selv om det fortsatt var noe rusk, så var Liverpool i ferd med å reise seg. Med Rafael Benitez ved roret hadde Liverpool i løpet av kort tid vist at noe absolutt var i ferd med å skje. Seieren i Champions League i 2005 var neppe noen tilfeldighet og sesongene etter viste at et etterlengtet ligatrofee snart ville havne på Anfield igjen. Slik gikk det ikke. Liverpool fikk en voldsom nedtur i 2009/10 sesongen og det hele endte med bråk mellom eiere på den ene siden, og fans og manager på den andre.

Rafael Benites tok sin hatt og gikk våren 2010 og inn kom en usikker og svak manager i Roy Hogdson. Det måtte bli nedtur og etter en rekke svake resultat fikk så Roy sparken. Liverpools nye eiere måtte raskt gjøre grep og inn kom den som fansen ønsket mest av alle; Kenny Dalglish. Med King Kenny ved roret fikk Liverpool et midlertidig løft og supporterne hadde nok en gang grunn til å være optimistiske.I februar 2012 tok Liverpool sitt første trofeè på seks år da Cardiff ble slått i ligacupfinalen på Wembley.


Dagens Liverpool

Dalglish ble byttet ut med ukjente, men spennende Brendan Rogders sommeren 2012 og nye stjerner som Suarez, Couthino, Sturrigde, unguttene Flanagan og Kelly og de rutinerte gutta som Gerrard, Johnsen, Lucas og Agger gjorde at fremtiden på ny virket spennende. 2012/13 endte imidlertid med en heller skuffende 7.plass og få hadde vel alt for store forventninger til sesongen 2013/2014. Det hele gikk derimot over all forventning og at laget endte til slutt på meget imponerende 2.plass. 14/15- sesongen ble det igjen tøffere og Liverpool endte til slutt på en hederlig, men skuffende 6.plass. Nye kluter måtte til og 8.oktober 2015 ble Jurgen Klopp ansatt som Liverpool-manager. Han kunne ikke forhindre at sesongen 2015/16 endte skuffende, men tente igjen et håp med Champions League plass og en god sesong 16/17. Man spør seg selv for n`te gang; Var Liverpools redningsmann nå på plass? Svaret skulle komme raskt. Liverpool har de siste sesongene utviklet seg til å bli en av verdens beste klubber og etter endt sesong 2020 stod Liverpool som regjerende ligamester, Champions League mester og verdensmester. Fremtiden ser lys ut.
 

Linker
Man kunne sikkert ha skrevet et ti-talls sider om Liverpools fantasiske rekorder og triumfer,samtidig som man burde vite litt om både Heysel og Hillsborough.
Er du nysgjerrig på mer stoff om Liverpool bør du derfor prøve noen av disse linkene;

Titler og fakta - Oversikt over alle Liverpools pokaler (liverpool.no)
Bill Shankly - Alt om Bill Shankly
Kevin Keegan - Et ikon for engelsk fotball (Artikkel fra fotballen.eu)
Bob Paisley - Om tidenes meste suksessrike manager
Liverpool.no  God norsk hjemmeside
Liverpoolfc.tv - Offisiell side
20 år siden Heysel - Artikkel fra fotballen.eu
Nyheter og info om dagens lag - (fotballen.eu)

* Artikkelen er kun oppdatert for anledningen

 

Totalt antall besøkende:
Det er
     
Engelsk fotball
Premier League
  Pr. League resultat
  Pr. League tabell
  Pr.League - Toppscorer
  Pr. League - Klubbene
  F.A Cupen
  Ligacupen
  Play off
  Engelske klubblinker
  Eng. fotball - statistikk
  Englands landslag
 
Fotball på TV

 
 


Få TV-oversikten på din side

     
800 Norske klubber! Norsk fotball
Eliteserien - fakta
  Eliteserien - tabell
  Eliteserien - kampene
  Eliteserien - klubbfakta
  Eliteserien - statistikk
  1.divisjon -fakta
  2.divisjon - nyheter
  2.divisjon - toppscorer
  3.divisjon - fakta
  3.divisjon - kvalifisering
  NM - Cupresultat
  NM - toppscorer
  Norges landslag
  Norsk fotball - statistikk
  Norsk fotball - rekorder
  Norske klubblinker
 
Spill & vinn
 

 
Iphone/Ipad

 
Klubblinker
  Norge
  Sverige
Danmark
  England
  Tyskland
  Italia
  Spania
  Frankrike
  Nederland
  Finland
  Tyrkia
  Hellas
   
  Fotballforbund
  Flere land..
 

 

 

 
  Copyright (c) 2020 fotballen.eu, fotballen.no, fotballen.net. All rights reserved. post@fotballen.eu