Annonsere?  |  Om fotballen.eu  |  Nyhetsarkiv   |  Legg til URL Kontakt

Søk etter fotball:

Google fotballen
 
De viktige
fotbollen.com
  Thesoccerweb.com
  EM 2020
  VM 2018
  TV-oversikt
  Nyheter
  Tabeller
  Tippetips
  Livescore
  Klubblinker
  Norges landslag
 
Kommende kamper:

 
Tema
   

Norges landslag
Alle kamper, alle
målscorere og all
mulig statistikk
1908-I dag

Mer
   
Fotballbabes
Flere hundre
supre damer med
og uten drakt..
Se mer!
 
Fakta og statistikk
Tidligere vinnere
  FIFA-ranking
  Statistikk - Toppscorere
  Statistikk - Årets spiller
  Hjemmebaner
  Verdensrekorder
 
Tema
   
VM I FOTBALL
Her finner du alt
om alle VM i
fotball 1930-2018
Les nå
   
VM 2018
Alt du trenger
om fotball-VM i
Russland 2018
Les mer
 
Mesterskap
VM 2018
  EM 2016
  Copa Sudamericana
  Copa Libertadores
  Asiamesterskapet
  Afrikamesterskapet
  Champions league
  Europaligaen
 
Betsafe


BEST PÅ SPILL?

Hos Betsafe får du både
gode bonuser, gratisspill,
samt en rekke ulike
vinnermuligheter i et stort
utvalg av spill.


Register deg nå!


 

 

Alt om fotball
 
 
 

Zinedine Zidane

Av: Kim Marki

Som syttenåring spilte han sin første kamp i den franske toppserien. Han var ingen umiddelbar suksess, og han var på nippet til å gi opp hele karrieren, når gjennombruddet lot vente på seg. Takk gud for at han valgte å fortsette.

Man blir opprømt og glad av gode fotballkamper. Zinedine Zidane er den eneste spilleren som på egenhånd, med sin blotte tilstedeværelse, kunne gi meg den samme følelsen. Maradona, Beckenbauer, Keegan, Van Basten, Baresi, Maldini, Ronaldo,Ronaldinho, Gullit og Platini får ha meg unnskyldt, men for meg er det ingen som kommer opp mot denne fransk-algeriske fotballens gentleman.
 
 
Fantastiske meritter
Som 17-åring gjorde Zizou sin første kamp i fransk førstedivisjon. Når han scoret sitt første mål i serien vanket det premie fra klubbens styreformann. En Renault Clio var hans, og unge Zidane hadde mottatt sin første belønning for sitt talent og harde arbeid. Senere skulle det vanke atskillig flere, og mer verdifulle priser. 35-åringen sies å ha vært på hell de siste årene, men jeg får fortsatt tårer i øyekroken når jeg ser hans utsøkte ballbehandling. Noe av det som gjorde denne spilleren så spesiell var at han ikke driblet for driblingens skyld. Han tok lett av en mann eller to, men han hadde forstått at det er bedre å la ballen gjøre jobben. Mottak, vending og pasning gikk gjerne i en bevegelse. Han var en komplett spiller uten svakheter. Storvokst og god ved faste situasjoner, teknisk fullkommen, målfarlig og kreativ, i tillegg til at han var en lagspiller. Både individuelt og med klubb og landslag har Zizou vunnet det meste som kan vinnes.
Av hans mange trofeer bør nevnes; VM-gull i 1998, EM-gull i 2000, mesterligagull med Real Madrid i 2002, finalist i Spania i 2003. Ble kåret til verdens beste spiller av FIFA i 1998 og 2000 og 2003. Utpekt til Europas beste spiller av UEFA i 2002. Han er også av UEFA kåret til den beste europeiske spilleren de siste 50 årene.
 

 

Like god på hjemmebane
Det er ikke bare på banen han skilte seg ut fra alle sine kolleger. Mens stjerner som Gascoigne og Maradona lot berømmelsen gå til hodet på dem, med dertil skandaløse episoder som følger, hadde denne beskjedne franskmannen begge beina solid plantet på jorda. Han levde et tilbaketrukket liv sammen med sin spanske kone Veronique og deres fire barn, Enzo (oppkalt etter Zizous favorittspiller Enzo Francescolli), Theo, Lucas og Elyas. Han dro han i gang veldedighetskamper til inntekt for UNICEF hvert eneste år, og han var sjelden den som klager på dommeren etter episoder på banen. Rekk opp handa den som har lest skandalehistorier om Zidane! (Før VM 2006! red.)

Etter sommerens VM i Tyskland er det over. Zinedine Zidane har bestemt seg for å gi seg med fotball, et år før kontrakten med Real Madrid går ut. Da er det bare å lene seg tilbake i godstolen, trykke i gang oppsamlede høydepunkt fra hans eventyrlige karriere, og la de rulle over skjermen, mens vi venter på at hans arvtager en dag skal dukke opp.

 

Tillegg (Red. 2007)
VM 2006
Zinedine Zidane storspilte under VM 2006, men mesterskapet ble uansett en nedtur for stjernen. Etter å ha gitt franskmennene ledelsen i finalen gikk det bare en vei for Zidane. Først utliknet Italia, deretter ble Zidane utvist etter en klønete, men omdiskutert situasjon med Italienske Materazzi, og til slutt tok Italienerne hjem mesterskapet på straffer.


Tillegg (red. 2019)
Zidane er for tiden manager for Real Madrid.

Aktuelle linker:
VM 1998
VM 2002
VM 2006

Offisiell hjemmeside for Zinedine Zidane
Offisiell hjemmeside for Zinedine Zidane
Wikipedia -Fakta om Zidane
Real MadridVideo med Zidane:


Totalt antall besøkende:
Det er
     

 

 
  Copyright (c) 2020 fotballen.eu, fotballen.no, fotballen.net. All rights reserved. post@fotballen.eu