Mobilbet

TV-fotball

VM 2018

NYHETER

VM 2018 er det 21.verdensmesterskapet i fotball.  VM spilles i perioden torsdag 14.juni til søndag 15.juli 2018

Dette er 1.gang turneringen blir spilt i Russland. Forrige VM var i Brasil. Du finner mer om dette og andre tidligere mesterskap i vår VM-historie.

På denne siden vil du finne siste nytt fra VM. Nyhetene vil skrives av fotballen.eu, men inntill videre er det hentet fra Ffifa.com. Bruk sidemenyen for å bla mellom annen informasjon og fakta fra VM i Russland 2018.

VM 2018
Nyheter fra VM i Russland:

15.07 FRANKRIKE VANT VM

Kroatia var spillemessig best, men det handler selvfølgelig om mye mer enn det i fotball. Frankrike var både effektive, gode og heldige da de tok hjem sin 2.VM-tittel i dag. I en målrik og artig finale endte det til slutt med hele 4-2 til Frankrike etter at det stod 2-1 til pause. Målscorere for Frankrike var Griezman (straffe), Mbappe og Pogba, i tillegg til et selvmål av Mario Mandzucic. Kroatias mål ble scoret av nevnte Mandzucic og Ivan Perisic.

14.07 BRONSE TIL BELGIA

Belgia var best og det var fortjent at laget slo England 2-0 i dagens bronsefinale. Thomas Meunier ga belgierne ledelsen allerede etter fem minutter, mens Eden Hazard gjorde slutt på spenningen med sin scoring rett før slutt. Dette var Belgias første VM-medalje.

13.07 FINALENEDOMMERNE
Argentinske Nestor Pitana har fått det ærefulle oppdraget med å dømme VM-finalen mellom Frankrike og Kroatia søndag. I bronsefinalen mellom Belgia og England skal Alireza Faghani fra Iran være hoveddommer.

11.07 KROATIA MOT FRANKRIKE
Kroatia er klare for sin aller første VM-finale etter å ha slått England med 2-1. Det var britene som kom best i gang da Kyle Walker ga laget ledelsen etter bare fem minutter. Kroatia slo derimot tilbake. Først ved Ivan Perisic midti i 2.omgang og deretter ved Mario Mandzukic som avgjorde det hele i 10.minutter før slutt i 2.ekstraomgang. Kroatene møter nå Frankrike i finalen på søndag, mens England møter Belgia i bronsefinalen lørdag.

08.07 CUNHA DØMMER SEMIFINALE
Tirsdag og onsdag spilles semifinalene i VM. Dommeren til den første kampen er nå satt opp. I kampen mellom Frankrike og Belgia vil Andrés Cunha fra Uruguay være kampleder.

06.07 FRANKRIKE TIL SEMIFINALE

Frankrike var hakket vassere enn Uruguay i dag og tok seg fortjent til semifinalen i VM. Raphal Varane ga Franskmennene ledelsen rett før pause, mens Antoine Griezman økte til 2-0 etter timen. Det siste målet må uansett kalles en keepertabbe. Uruguay er dermed ute, mens Frankrike møter Belgia som i kveld slo Brasil 2-1.

03.07 SVERIGE TIL KVARTFINALE!

Sverige var best og vant i dag full fortjent 1-0 over Sveits. Blågult skapte en rekke sjanser,  men til slutt var det Emil Forsberg som ble matchvinner med kampens eneste mål etter 67.minutter. Dette blir Sveriges første kvartfinale siden jubelåret i 1994. Den gang endte det med bronse for svenskene. I kveld ble også England klare for kvartfinale etter seier mot Colombia på straffer. England og Sverige møtes til kvartfinale lørdag klokken 16:00 (NRK 1)

30.06 FRANKRIKE OG URUGUAY

I to spennende 8.delsfinaler endte i dag Frankrike og Uruguay som vinnere. Frankrike slo Argentina etter målrike 4-3, mens to mål av Edinson Cavani sørget for at Uruguay til slutt kunne juble for over Portugal 2-1. Lagene møtes nå i kvartfinale fredag 6.juli.

27.06 TYSKLAND UTE!

Den regjerende verdensmester er slått ut av VM. I dag tapte et slapt tysk lag fortjent 2-0 for Sør-Korea. Sverige slo samtidig Mexico 3-0. Dermed er begge de sistnevnte klare for 8.delsfinaler. Tysklands exit går inn i rekken som en av tidenes største VM-sensasjoner. På toppen av det hele endte laget sist i gruppe F.

27.06 SISTE SJANSE
Åtte lag er klare for 8.delsfinale. Nye åtte skal sikre de siste ledige plassene. England og Belgia er klare fra gruppe G, mens mye er uavklart i de øvrige gruppene. Fem lag er uansett sjanseløse. Både Polen, Tunisia, Costa Rica,Panama og Sør-Korea er utslått. Onsdag og torsdag blir det avgjort. Fredag er det så pause, før de to første 8.delsfinalene spilles lørdag.

23.06
BELGISK DOMINANS

Flere av storlagene har slitt så langt, men for Belgia, i gruppe G, går det meste på skinner. I går ble Tunisia banket 5-2 etter mål av Eden Hazard (2), Romelu Lukaku (2) og Michy Batshuayi. Så gjenstår det å se om Belgia kan være en av de vireklige store eller om de kun har vært heldig med lette motstandere så langt.
Tyskland slo også tilbake i går etter å ha tapt åpningskampen mot Mexico. Det startet derimot ikke så bra da Sverige tok ledelsen etetr en halv time. Det ville seg imidlertid ikke for blågult. Marco Reus utlignet rett etter pause, mens Toni Kroos avgjorde det hele på et flott fruspark fem ninutter på overtid!.

22.06
PÅ OVERTID

Både Brasil og Sveits tok i dag viktige seire i sluttsekundene. Costa Rica stod lenge i veien for seiersvante brasser og det var først et minutt på overtid som Coutinho endelig fant en åpning. Neymar rakk også å pynte på resultatet slik at Brasil til slutt vant 2-0. Serbia tok tidlig ledelsen mot Sveits, men sistnevnte skulle komme sterkt tilbake. Først utlignet Granit Xhaka rett etter pause, før Xherdan Shaqiri satte inn vinnermålet, alene med keeper, i siste spilleminutt. Brasil topper nå gruppa foran Sveits. Serbia må slå Brasil i siste kamp, mens Costa Rica er ute av VM. Tidligere i dag vant Nigeria 2-0 over Island.

21.06 ARGENTINA I TRØBBEL

Ante Rebic utnyttet en keepertabbe da Kroatia tok seg videre fra gruppespillet med 3-0-seier over Argentina. Lionel Messi og co. står nå i stor fare for å ryke ut av VM. Også Luka Modric og Ivan Rakitic scoret for kroatene som nå er videre sammen med både Russland, Uruguay, Frankrike.

18.06
KANE REDDET ENGLAND
England, som mange av de andre store så langt, sleit med å utnytte sitt overtak. Tapre Tunisiere gjorde det vanskelig for britene, men mål burde det uansett ha blitt tidligere. England brant flere storre sjanser, men det så likevel ut til å ebbe ut i nok 1-1 kamp. Tre minutter på overtid dukket imidlertid Har Kane opp og avgjorde for rødkledde England. Fra samme gruppe hadde også Belgia det tøft mot lille Panama. Etter hvilen våknet derimot Lukaku & co og det endte til slutt med en komfortabel 3-0 seier for Belgia. Tidligere i dag tok også svenskene en viktig seier da Sør Korea ble slått 1-0.

Harry Kane har reddet England med sitt andre mål mot Tunisia (2-1)

17.06
NEDTUR FOR DE STORE
At Island skulle klare uavgjort mot Argentina var en overraskelse, men at Mexico skulle vinne 1-0 over selveste Tyskland var en bombe. Aggresive mexicanere hadde ingen respekt for den regjerende mester og det var fullt fortjent når Lozano ga de grønnkledde ledelsen etter 35.minutter. Tyskland dominerte i 2.omgang, men klarte ikke å få ballen i mål og fikk dermed et ydmykende tap i åpningskampen. I kveld måtte også Brasil innse at Sveits ikke blir noen kasteball etter at kampen endte 1-1. Resultater og tabeller

Hirving Lozano og Mexico kan juble etter å ha scoret kampen eneste mål i kampen mot Tyskland.

04.06
VM-TROPPER
Alle lands VM-tropper er nå offisielle. Du kan se gjennom alle spillere her; VM-deltagere 2018

------------------------------------------------------------------------------------
Her er de siste nyhetene fra VM i Brasil 2014

13.07 TYSKLAND MESTER

Det ble målfattig, men spennende da Tyskland og Argentina braket sammen til VM-finale søndag. 0-0 stod seg både etter 90.min og gjennom hele 1.ekstraomg., men etter 113 min. dukket Mario Götze opp og sørget for å bli den store helten med et flott mål. Tyskland er dermed mester for 4.gang. Kampfakta

13.07 DRØMMEN

Han har vunnet både Champions League, La liga, samt blitt kåret til verdens beste spiller hele fire ganger. Sammenligningen med Maradona har vært uungåelig, men uten VM-tittelen når ikke Messi opp mot tidenes kanskje beste fotballspiller - Diego Maradona.  I kveld kan Lionel Messi oppnå sin store drøm og kanskje også bli verdsatt på samme linje som Argentinas store sønn. Tyskland - Argentina har avspark 21:00 (NRK 1) Aktuelt stoff: VM 1986 Argentinas landslag - Tysklands landslag  - Maradona (video)

12.07 BRONSE TIL NEDERLAND
Et ydmyket og puslete Brasil ble aldri noen målestokk for Nederland. Robin Van Persie, Daley Blind og Georginio Wijnaldum sørget for målene da de oransje fortjent tok bronse etter 3-0 lørdag kveld.

10.07 ARGENTINA TIL FINALE
To pottetette forsvar skapte en målfattig, men svært intens og spennende semifinale mellom Nederland og Argentina i kveld. De orange hadde muligens et visst spillemessig overtak, men ingen av lagene klarte å score i ordinært spill. I den påfølgende straffesparkkonkuransen hadde så Argentina marginene med seg. Det blir dermed en reprise av VM-finalen fra både 1986 og 1990 når Tyskland og Argentina braker sammen til finale søndag.

08.07 BRASIL - TYSKLAND 1-7!

Brasils drøm om VM-finale ble effektivt knust av Tyskland som ydmyket hjemmelaget med hele 7-1 i kveld. Kampen var avgjort allerede etter halvtime. Da hadde nemlig bortelaget ekspedert fem mål bak Brasils keeper Júlio César. Tyskernes mål ble scoret av Thoms Müller, Miroslav Klose, Sami Khedira, samt to fra både Toni Kroos og Andre Schürrle. Oscar sørget for Brasil trøstemål. Miroslav Klose er dermed tidenes mestscorende i VM med 16 mål. Tyskland spiller sin 8.VM-finale søndag 21:00. Motstander blir enten Argentina eller Nederland. Mer:  Kampoversikt - Brasil - Tyskland - Måloversikt - Tv-oversikt - Statistikk

06.07 STORLAGENE TIL SEMIFINALE
Argentina vant 1-0 over et noe tamt Belgia, mens Nederland måtte ut i straffesparkkonkurranse mot tapre Costa Rica. De oransje hadde her marginene med seg og nok en gang er det de tradisjonelt gode lagene som står igjen. Brasil - Tyskland og Nederland - Argentina spiller semifinaler tirsdag og onsdag.
Kampoversikt

05.07 NEYMAR UTE

Ryggskaden Neymar pådro seg i kvartfinalen var mer alvorlig enn mange først antok. Nå viser det seg at den brasilianske yndlingen har pådratt seg et brudd i nedre del av ryggen (3.ryggvirvel). Skaden krever ikke operasjon, men Neymar trenger nå ro i minst en måned. Det betyr at VM er over for ungutten som rakk å score fire mål i mesterskapet.