Register deg nå!

Alt om fotball

Ole Gunnar Solkskjær

Starten
Ole Gunnar Solskjær debuterte for Clausenengen som 17-åring i 1990. På 109 kamper her scoret han utrolige 115 mål.Dette ble selvfølgelig lagt merke til og i 1994 ble Ole Gunnar hentet til Molde FK. Solskjær fikk to sesonger i Molde og rakk å spille 42 kamper og score 31 mål. I 1996 bar så turen til de britiske øyer og drømmen om et proffliv fikk en sjanse. Debuten kom 25.august samme år mot Henning Bergs Blackburn. Mål i debutkampen var starten på noe helt spesielt for "sunny". Totalt ble det 126 mål på 366 kamper for sunnmøringen.

Landslaget
Ole Gunnar Solskjær har selvfølgelig også vært en viktig brikke for landslaget. Solskjær bar også kapteinsbindet i sine siste kamper. Debuten med flagget på brystet kom  26.november 1995 mot Jamaica. Kampen endte 1-1 og solskjær scoret målet.
Totalt fikk Solskjær med seg 67 kamper og scoret 31 mål. Solkjær er pr.01/01-11 den fjerde mestscorende på landslaget (sammen med T.A Flo) statistikk

Første landslagsmål: Samme kamp
Siste landskamp: 7.feb 2007 - Kroatia (1-2)
Antall landskamper og mål: 67-23

Solskjær scoret 91 mål på 231 kamper for Manchester United

Oppdaterte fakta:

2021 (oppdatert nov 2021)
Ole Gunar solskjær fikk sparken so manager i Manchester United etter en lengre periode med svake resultater.

2019 (Oppadatert mars 2019)
Solskjær ble ansatt som midlertid manager for Manchester United rett før julen 2018. Denne ble gjort fast (tre år) i mars 2019

2013 (oppdatert - red.)
Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som manager for Cardiff

2011 (oppdatert - red.)

Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som hovedtrener for Molde FK

02.08.08 Solksjær hyllet på Old Trafford
Manchester United har får vane å gjøre legender ut av sine tidligere spillere. 2.august 2008 var inget unntak og over 70 000 tilskuere tok i går et siste farvel med vår egen Ole Gunnar Solskjær som fotballspiller. Nordmannen entret banen etter 68 minutter, men forble denne gang målløs. United vant likevel testimonialkampen med 1-0. Inntektene fra kampen gikk til Solskjærs arbeid med barn i Afrika.

La opp etter kneskade
Etter en lengre periode med kneproblemer bestemte Ole Gunnar Solskjær (35) seg for å gi seg med fotball etter sesongen 2006/2007. Ole Gunnar Solskjær opplevde en fantastisk tid som spiller i Manchester United og scoret en rekke viktige mål for klubben. Det største øyeblikket for både han selv og fansen er likevel uten tvil vinnermålet i Champions League finalen 1999. Solskjær var på rett plass nesten tre minutter på overtid og sørget for 2-1 mot den tyske mester Bayern München.