Betsafe

Annonse

VM 2014 BRASIL

NYHETER

VM 2014 er det 20.verdensmesterskapet i fotball for menn. Mesterskapet vil spilles i perioden torsdag 12.juni til søndag 13.juli 2014

Dette er 2.gang turneringen spilles i Brasil. Forrige gang  var i 1950. Du finner mer om dette og alle øvrige mesterskap i vår VM-historie.

På denne siden vil du finne siste nytt fra VM. Nyhetene vil skrives av fotballen.eu, men inntill videre er det hentet fra Ffifa.com. Bruk sidemenyen for å bla mellom annen informasjon og fakta fra VM i Brasil 2014.

13.07 TYSKLAND MESTER

Det ble målfattig, men spennende da Tyskland og Argentina braket sammen til VM-finale søndag. 0-0 stod seg både etter 90.min og gjennom hele 1.ekstraomg., men etter 113 min. dukket Mario Götze opp og sørget for å bli den store helten med et flott mål. Tyskland er dermed mester for 4.gang. Kampfakta

13.07 DRØMMEN

Han har vunnet både Champions League, La liga, samt blitt kåret til verdens beste spiller hele fire ganger. Sammenligningen med Maradona har vært uungåelig, men uten VM-tittelen når ikke Messi opp mot tidenes kanskje beste fotballspiller - Diego Maradona.  I kveld kan Lionel Messi oppnå sin store drøm og kanskje også bli verdsatt på samme linje som Argentinas store sønn. Tyskland - Argentina har avspark 21:00 (NRK 1) Aktuelt stoff: VM 1986 Argentinas landslag - Tysklands landslag  - Maradona (video)

12.07 BRONSE TIL NEDERLAND
Et ydmyket og puslete Brasil ble aldri noen målestokk for Nederland. Robin Van Persie, Daley Blind og Georginio Wijnaldum sørget for målene da de oransje fortjent tok bronse etter 3-0 lørdag kveld.

10.07 ARGENTINA TIL FINALE
To pottetette forsvar skapte en målfattig, men svært intens og spennende semifinale mellom Nederland og Argentina i kveld. De orange hadde muligens et visst spillemessig overtak, men ingen av lagene klarte å score i ordinært spill. I den påfølgende straffesparkkonkuransen hadde så Argentina marginene med seg. Det blir dermed en reprise av VM-finalen fra både 1986 og 1990 når Tyskland og Argentina braker sammen til finale søndag.

08.07 YDMYKELSEN

Brasils drøm om VM-finale ble effektivt knust av Tyskland som ydmyket hjemmelaget med hele 7-1 i kveld. Kampen var avgjort allerede etter halvtime. Da hadde nemlig bortelaget ekspedert fem mål bak Brasils keeper Júlio César. Tyskernes mål ble scoret av Thoms Müller, Miroslav Klose, Sami Khedira, samt to fra både Toni Kroos og Andre Schürrle. Oscar sørget for Brasil trøstemål. Miroslav Klose er dermed tidenes mestscorende i VM med 16 mål. Tyskland spiller sin 8.VM-finale søndag 21:00. Motstander blir enten Argentina eller Nederland. Mer:  Kampoversikt - Brasil - Tyskland - Måloversikt - Tv-oversikt - Statistikk

06.07 STORLAGENE TIL SEMIFINALE
Argentina vant 1-0 over et noe tamt Belgia, mens Nederland måtte ut i straffesparkkonkurranse mot tapre Costa Rica. De oransje hadde her marginene med seg og nok en gang er det de tradisjonelt gode lagene som står igjen. Brasil - Tyskland og Nederland - Argentina spiller semifinaler tirsdag og onsdag.
Kampoversikt

05.07 NEYMAR UTE

Ryggskaden Neymar pådro seg i kvartfinalen var mer alvorlig enn mange først antok. Nå viser det seg at den brasilianske yndlingen har pådratt seg et brudd i nedre del av ryggen (3.ryggvirvel). Skaden krever ikke operasjon, men Neymar trenger nå ro i minst en måned. Det betyr at VM er over for ungutten som rakk å score fire mål i mesterskapet.

04.07 TYSKLAND OG BRASIL
Det ble favorittenes seier i de to første kvartfinalene. Tyskland vant 1-0 over Frankrike etter en tidlig scoring av Mats Hummels, mens Thiago Silva og David Luiz scoret for Brasil da hjemmehåpet slo Colombia 2-1. VMs toppscorer, James Rodriguez, scoret Colombias ene og James står dermed bokført på seks mål.

02.07 KLARE FOR KVARTFINALE

Det ble spennende også i de siste 8.delsfinalen tirsdag. Argentina slo Sveits med scoring fra Angel Di Maria i siste spilleminutt i 2.ekstraomgang, mens Belgia slo USA 2-1. Også det etter full tid og ekstraomganger. VM tar nå pause fram til fredagens kvartfinaler. Kampene

30.06 FRANKRIKE SLO NIGERIA
Det var lite spenning da Frankrike rimelig enkelt vant 2-0 over et tamt Nigeria. Frankrikes ledermål kom derimot ikke før det 79.minutt, men Nigeria viste aldri tegn til å kunne score. 2-0 kom etter et selvmål på overtid. Benzema & co møter nå vinneren av Frankrike og Algerie i kvartfinalen.

29.06 MORO, DRAMA OG JUKS

Nederland kom under, men etter to sene mål, bl.a. etter en omdiskuert straffe hvor  Robben filmet seg til straffe, snudde hollenderne til 2-1. Senere på kvelden ledet Costa Rica 1-0 over Hellas, men også her ble det scoring på slutten og nok en gang måtte det straffespark til .Costa Rica vant til slutt 5-4 og møter nå de orange til kvartfinale 5.juli. Kampfakta

28.06 BRASIL & COLOMBIA VIDERE
Etter et svært tett og jevnt opgjør endte det 1-1 mellom Brasil og Chile. Kampen måtte avgjøres på straffer som Brasil til slutt vant 3-2 (4-3 totalt.) I kveld ble James Rodrigues den store helten da Colombia vant 2-0 over Uruguay. Spissen scoret begge og er dermed toppscorer med 5 mål. Dagens to vinnere møtes 4.juli til kvartfinale.

26.06 Utestengt fra all fotball i fire måender

Luis Suarez er utestengt fra all fotball i fire måneder. Han får heller ikke trene eller spille for Liverpool i denne perioden. Her er hele saken fra FIFA: http://fifa.to/1jQQ1o7

25.06 Argentina og Frankrike videre
Storlagene Frankrike og Argentina er videre etter å ha vunnet gruppe E og F. Sveits og Nigeria tok følge etter å ha sikret 2.plassen. I 8.deslfinalen møtes nå Argentina og Sveits og Frankrike - Nigeria.

24.06 Drama med Suarez igjen.
Italia fikk en unødvendig utvisning, Suarez bet igjen (!) og Godin scoret målet da Uruguay gikk videre med 1-0 over Italia i dag. Senere i kveld er det klart for avgjørelse i gruppe C. Colombia er her klare, mens Japan, Elfenbenskysten og Hellas kjemper om den siste ledige plassen.
Alle tabeller

23.06 Klart for siste runde
To runder avgr gruppespillet er nå unnagjort og før siste runde er seks lag klare for sluttspill, mens fem lag er utslått fra VM. Det vil nå spilles fire kamper dag. Kampene i de enkelte grupper vil nå alle ha avspark på samme tid.i
Resultater og tabeller

23.06
USA nesten videre, Portugal nesten ute.

Nani ga Portugal ledelsen allerede etter fem minutter, men det skulle vise seg utover i kampen at USA var det beste laget og det var langt fra ufortjent da Jermaine Jones utlignet og Clint Dempsey snudde kampen for amerikanerne. I en deseperat sluttspurt fikk likevel Portugal sitt mål på overtid da Valera headet inn et Ronaldo-innlegg. Resultatet betyr at USA fortsatt ikke er sikre på avansemenet og at Portugal også har en liten mulighet.

20.06
SENSASJONEN!!

I pulje med tre tidligere VM-vinnere var Costa Rica levnet få sjanser til i det hele tatt å ta poeng. I dag har laget slått Italia 1-0 og er klare for sluttspillet. Resultatet betyr også at England er ute av VM. Tidligere Start-spiller Christian Bolanos scoret Costa Ricas mål. I kveld har Frankrike slått Sveits med hele 5-2.

19.06 Uruguay slo England
I en svært spennende forestilling slo Uruguay England med 2-1. Luis Suarez ble kveldens helt med begge målene for de lyseblå. England hadde ballen mye, men den store forskjellen var nevnte Suarez. Rooney scoret det som til slutt ble Englands trøstemål. Gruppe D er uansett ikke avgjort, men det blir nå tøft for England som er avhengig av passende resultat i øvrige kamper i tillegg til at de må slå Costa Rica.

18.06 SPANIA UTE!

Regjerende mester Spania tapte 2-0 for Chile og er utslått fra VM. Eduardo Vargas ga chilenerne 1-0 etter 20.m, mens Charles Aránguiz økte til 2-0 rett før pause. Det ble også sluttresultatet og Spania, som aldri tidligere hadde tapt for Chile, er ute av mesteskapet. Også Nederland fikk det tøft, men kom tilbake og slo tapre Australia med 3-2. Mer: Tabeller - Spania -
Chile

18.06 En runde unnagjort
En gedigen keepertabbe så ut til å ødelegge alt for Russland, men laget kom tilbake og sikret 1-1 mot Sør-Korea i natt. Dermed har samtlige lag vært i akjson og vi har sett nærmere på status og muligheter for lagene i samtlige grupper. Etter 1.runde

17.06 Akkurat godt

Brasil - Mexico endte 0-0 og begge ligger dermed godt an til å avansere fra gruppe A. For Brasils del er det uansett grunn til bekymring. I dag var Mexico fult på høyde med den store favoritten som vil få problemer mot bedre lag. Tidligere i dag slet også Belgia seg til viktige poeng da 0-1 ble snudd til 2-1 seier mot Algerie.

17.06 Lett for Tyskland, seier for USA

Pepe ble utvist og Ronaldo stod i spissen for et svært svakt Portugal. Dermed ble det en enkel oppgave for Tyskland som til slutt vant hele 4-0. Thomas Müller sørget for VMs første hat-trick, mens Mats Hummels scoret tyskernes siste. Vi nevner i samme slengen at det i VMs kjedeligste kamp, så langt, endte 0-0 mellom Iran og Nigeria. I natt imponerte så USA med å slå Ghana med 2-1. Clint Dempsey ga amerikanerne ledelsen etter kun 29.sekunder, men Ghana kom tilbake og utlignet åtte minutter før slutt. Det så ut til å ende uavgjort, men John Brooks avgjorde for USA fire minutter før slutt

16.06
Frankrike og Argentina til topps

Sveits snudde fra 0-1 mot Ecuador til seier 2-1 på overtid søndag. På kvelden slo så Frankrike Honduras 3-0, etter bl.a. to mål av Benzema, og de to europeiske lagene er dermed på topp i gruppe E etter en kamp. Natt til i dag vant også Argentina i gruppe F. Et selvmål samt en strålende scoring av Lionel Messi var nok til å slå Bosnia med 2-1.

15.06 Italia slo England, Costa Rica overrasket Uruguay
Italia slo England 2-1, mens Uruguay tapte overraskende 1-3 for C.Rica. Neste ukes kamp mellom England og Uruguay blir nå svært spennende.
Alle resultater og tabeller

13.06 Fantastisk av Nederland

Spania tok oppskriftsmessig ledelsen i storkampen, men hollenderne kom voldsomt tilbake. Van Persie utliknet før pause, mens Robben ga Nederland 2-1 etter hvilen, De Vrij sørget så før 3-1 før både Van Persie og Robben var frampå igjen og sørget for det utrolige sluttresultatet 5-1!  Kampfakta - Nederland - Spania

13.06 Seier for Mexico
Mye regn medførte sleipe og vanskelige forhold for Mexico og Kamerun. Dommerne var heller ikke på sitt beste og feilaktig annulerte minst et Mexico-mål. De grønne og hvite kunne uansett juble til slutt etter at Peraltas sikret 1-0 i en heller tam kamp.
Kampfakta

12.06 Startvansker

Som mange andre store VM-lag i historien fikk også Brasil det tøft i sin åpningskamp i VM. Kroatene var faktisk frekke nok til å ta ledelsen etter et selvmål av Marcelo. Etter pause fortsatte Kroatia å føre kampen og Fred måtte ty til filming for å sørge for straffespark og påfølgende mål av Neymar.  Litt heldige var de gule og Oscars 3-1 på overtid gir et noe feilaktig inntrykk av kampen. Brasils landslag

04.06
Øving
VM-lagene bruker den siste tiden før VM til å teste mannskapet mot lignende mostandere som de vil møte i VM. Her er et resultater fra kamper de siste dagene:
England - Ecuador 2-2, Nederland - Wales 2-0, Mexico - Bosnia 0-1, Brasil - Panama 4-0, Luxemburg - Italia 1-1, Sveits - Peru 2-0, Costa Rica - Japan 1-3, Honduras - Israel 2-4, USA - Tyrkia 2-1, Sverige - Belgia 0-2, Tyskland - Kamerun 2-2, Frankrike -Paraguay 1-1, Kroatia - Mali 2-1, Mexico - Ecuador 3-1, Colombia - Senegal 2-2, Nederland - Ghana 1-0, Norge - Russland 1-1, Bosnia - Elfenbenskysten 2-1, Italia - Irland 0-0, England - Peru 3-0, Spania - Bolivia 2-0, Honduras - Tyrkia 0-2 og Sveits - Jamaica 1-0